neděle 5. prosince 2010

msdn Academic alliance

Neustále zapomínám, kde máme uloženy produkty od Microsoftu zdarma ke stažení, a snažím se přihlašovat na cizí fakulty a školy. Samozřejmě neúspěšně. Tedy správná adresa pro studenty FIT na ČVUT je msdn63.e-academy.com. Jen je škoda, že z Office je tam jen OneNote, Visio a Access.

Jen drobnost - iso obraz Windows 7, ať už x86 nebo x64 v češtině nebo angličtině, je poškozený a nelze z něj Windows nainstalovat. Když se instaluje z Windows, instalátor nahlásí "spwizeng.dll is either not designed to run on Windows or it contains an error", když se instaluje z nabootovaného DVD, nahlásí to, že to nemá ovladače DVD. Nejedná se o chybu stažení obrazu, protože kontrola CRC proběhla dobře. Nejedná se ani o špatně vypálené DVD, neb i když se použije virtuální DVD, opět to zařve.

A řešení? Stáhnout obraz z jiného zdroje, třeba z www.mydigitallife.info, smazat ei.cfg, aby jste při instalaci dostali na výběr, jakou verzi OS chcete (home, ultimate,... defaultně je tuším nastavena professional a právě professional chcete, protože k něm jste dostali klíč, protože ale při instalaci to nikde nehlásí, jakou verzi instalujete, je lepší ten soubor smazat a verzi si manuálně nastavil). Zbývá windows nainstalovat, použít klíč z msdn, a je hotovo. Já jsem ale navíc potřeboval, aby na mne Windows mluvily česky a nikoliv anglicky. Protože ale proffesional nepodporují změnu jazyka (dovolují to jen ultimate a enterprise), stáhl jsem Vistalizator a češtinu úspěšně doinstaloval. Vše pak funguje, jak to mělo fungovat na první pokus.


EDIT 3/2011: A ještě jeden poznatek, obrazy instalačních disků si můžete stáhnout jen jednou. Pokud je chcete stáhnout znovu, musíte o ně požádat. Mně opakované stažení OneNote bylo povoleno po dvou dnech od požádání. Pokud ale potřebujete stahovat okamžitě, můžete stahovat na http://office.microsoft.com/en-us/onenote/ a použít klíč z MSDN.

Žádné komentáře:

Okomentovat