sobota 11. června 2011

Dice Wars

Dice Wars je docela zajímavá hra založená na házení kostkou. Strategií je to podobné vrchcábům - musíte vědět, kdy vystrčit růžky, a kdy se naopak zakopat. Protože ji ale nehrají jenom dva hráči, nýbrž sedm, tak je tento jev zesílen - když jeden hráč vyhrává, všichni ostatní se proti němu spolčí. Tahle hra má ale jednu chybu - za každé políčko byste měli dostat v každém tahu jednu kostičku, někdy vás ale hra ošidí, jako například na obrázku, a dostanete jich méně.

Pár doporučení:
  1. Když je rozdíl jen jedné kostičky, tak je větší pravděpodobnost, že 2 kostičky sežerou 1, než že 8 kostiček sežere 7, protože v limitě jdoucí do nekonečna jedna kostička nehraje roli.
  2. Velkou roli hraje poměr vašich políček k počtu s vámi sousedících políček. Nejlepší jsou rohy a poloostrovy, protože dostáváte hodně kostiček a útoky na vás nejsou příliš časté.
  3. Když nějaký oponent má nadpoloviční většinu všech políček, tak jděte do něj za každou cenu. Útoku od ostatních se nemusíte obávat, protože zareagují stejně jako vy. Pokud ale okamžitě nezaútočíte, hru jste v tom momentě ztratili.
  4. Nejlepší je, když jsou oponenti poskládání hezky za sebou - potom si je můžete podrobit jednoho za druhým.

Žádné komentáře:

Okomentovat